dr. urbán liliána

mediátor, jogász
sonkoly-zsuzsanna-családterápia-párterápia

Már gyermekként ráéreztem arra, hogyan tudom a felnőtteket szavak nélkül is megérteni, hogy a szeretetnek milyen sokféle nyelve lehet és talán éppen ezért, a különböző emberek hogyan tudnak egymással együttműködni. A családi hátterem és neveltetésem mellett, hosszú és tudatos önismereti munka formált olyanná, aki ma vagyok. Jogi praxisom mellett, motiváltságot éreztem arra, hogy tudásomat bővítsem, ezért egyetemi oktatás keretén belül mediátorként diplomáztam. Az egyetemi éveket megszakítva egy sikeres pályázattal ösztöndíjat nyertem az USA-ban és a University of New Mexico intézményi keretei között szervezett kurzus keretében képezhettem magamat és a városi bíróságon, a Metropolitan Court előtt folyamatban lévő ügyeket mediálhattam.

Hiszek abban, hogy a legnehezebb élethelyzetekben is van megoldás és, hogy egy konfliktus nem feltétlenül jelent rosszat, hanem azon keresztül közösen megoldást lehet találni a problémákra. Közvetítőként a vitában álló feleket abban támogatom, hogy lehetőségük legyen elmondani egymásnak a tárgyi igényeik mellett hogyan hat rájuk érzelmileg egy adott helyzet, amibe a másik féllel kerültek. Segítek az érzésekre rávilágítani, kimondani őket és abban, hogyan tudják azokat olyan módon megfogalmazni, hogy azt a másik fél is megértse. A mediáció különlegessége a formális eljárásokkal szemben, hogy a résztvevők szabadon, együtt határozzák meg miről szeretnének beszélni, a mediátor ehhez biztonságos közeget teremt és ha készek a felek rá, akkor segít a mindegyikük számára elfogadható megállapodást írásba foglalni, amit igény szerint formális eljárásban is tudnak alkalmazni.

Elérhető

Budapest, XI. kerület

miben tudok segíteni

Mediációs üléseket, hétfőnként 18:00 óra után és pénteken 15:30 óra után tudok vállalni családi konfliktusok, gazdasági és hagyatéki ügyekben felmerülő vitákban. Próbáljuk meg közösen! Forduljon hozzám bizalommal ezekben az időpontokban.

Munkámmal Önnek is tudok segíteni, hogy a jelenleg kialakult nehézségeket megnyugtatóan, költséges, hosszan tartó bíróságon zajló pereskedés nélkül, együtt rendezzük!

(Igazságügyi Minisztérium által vezetett névjegyzékben szerepelek, igazolványszám: K001453)