RÓLAM

A rólam oldal egy kapcsolódás közöttünk, egy híd, mely talán elindítja a bizalmat személyem és szakmai munkám irányába. A honlap indulásakor 2020-ban csak egy álomnak tűnt, hogy egy csapat fog mellettem és a párok, családok mellett állni.

Hiszem, hogy az Élet tud szép és jó lenni, tudok örülni a pillanatoknak, az emberi kapcsolataimnak, tudok hinni a szeretetben.

Hivatásommá vált mindezt megmutatni és tanítani másoknak!

Mindig fel lehet állni, lehet sérülésekkel, lemondva személyekről, dolgokról, de megerősödve folytatni saját utunkat.

Elmesélem, hogyan is kezdődött minden Zsuzsával és született meg az Érzelmi Értékteremtés életfilozófiám.

életutam

Szarvas nyugodt, kisvárosában születtem és éltem boldog, de hullámvölgyekkel teli gyermekkoromat, édesanyámmal kettesben.

Kislányként, ha megkérdezték, hogy mi szeretnék lenni? – Dajka néni, óvó néni, tanítónő – válaszoltam, hiszen mindig is gyermekekkel szerettem volna foglalkozni.

Azt éreztem, minden gyermeknek boldognak kellene lennie, minden gyermeket és családot boldognak szerettem volna látni. Saját élményeim, hullámvölgyeim vittek erre a hivatásra: két éves gyermekként már tudtam, milyen csonka családban nevelkedni, az akkori két hetes láthatások sokszor évekre tolódtak.

Két évesen egy hónapot töltöttem kórházban édesanyám jelenléte nélkül, hiszen abban az időben úgy gondolták, így a legjobb a gyerekeknek – megtanulnak nem sírni, ha fáj. Nem volt könnyű ismét bízni édesanyámban ezek után.

Soha nem tűntem ki a tömegből, nem lett belőlem profi balett táncos, kosaras, táncos… gyermekként vágytam arra, hogy valamiben különleges legyek, valamiben tehetséges legyek. Ezért elkezdtem jó gyermek lenni, jó tanuló lenni…. ismerős érzés?

Majd a kamaszkor meghozta a maga lázadását, keretek feszegetését. Mindemellett legbelül nem annak éreztem magam, mint amilyennek láttak.

Az igazi törés ekkor következett: 18 évesen felnőtté váltam, de nem csak jogilag és nem úgy, mint mások: akkor veszítettem el édesanyámat.

Nem volt könnyű, de felálltam. Sokféle irányt vehetett volna az életem alakulása. Bár akkor még nem is tudtam, de ebben az időszakban kezdett megszületni bennem, hogy mekkora jelentősége van tudni és felvállalni érzelmeinket, ismerni saját értékeinket, képességeinket, megélni önmagunk vágyait, álmait. Értékként tekinteni önmagunkra, önbecsülést adni önmagunknak, önazonosan gondolkodni és cselekedni a mindennapokban.

hiszem, hogy

  • képes vagyok rá,
  • meg tudom csinálni,
  • nem kell mindennek és mindenkinek megfelelni,
  • nem lehet tökéletesnek lenni,
  • elérem a céljaimat,
  • lehetnek álmaim,
  • tudok szeretni és szeretve élni,
  • meg lehet bízni másokban,
  • vannak értékeim és persze gyengeségeim,
  • el tudom fogadni az eddigi életemet, ahogyan volt, hiszen azáltal váltam azzá, akivé felnőttem

Így lettem család- és párterapeuta, veszteség feldolgozást segítő, így váltam cégvezetők terapeutájává – hiszen az álmok valóra válnak, valósággá válnak. Így született meg bennem saját életemen keresztül az a hit, hogy az Érzelmi Értékteremtés alapvető létszükségletünk, önazonosnak lenni saját életünkben.

Önazonosan Élni, önazonosan Dolgozni, önazonosnak Lenni!

Köszönöm, hogy kitartottál az önvallomásomban, hogy megismertél egy kicsit jobban, és tudod, hogy mi az a szakmai hitvallás, mely minden találkozásban elkísér. Az Érzelmi Értékteremtés!

Tanulmányaim

Gyászterapeuta, csoport és egyéni veszteség kezelés

Napfogyatkozás Egyesület, 2018

EFT Emotionally Focused Therapy (Érzelem Fókuszú Terápia)

2017

Life coach, business coach, mediátor, life-business desing thinker, valamint modern üzlettudományok menedzsere

Dr. Kollár Coach Képzés, 2015-2016

Vezető képzés

Dr. Wiesner Erzsébet, Szupervíziós Egyesület, 2010-2011  

Pszichodráma vezető

Magyar Pszichodráma Egyesület, 2009-2011

Pszichodráma asszisztens

250 órás saját élményű pszichodráma önismereti csoport, Magyar Pszichodráma Egyesület, 2003-2009

Facilitátor

Család Gyermek Ifjúság Egyesület, Herczog Mária, 2007

Család- és párterapeuta

Magyar Családterápiás Egyesület, 2004-2009

Szociális szakvizsga

2006

Egyetemi szociális munkás

ELTE Szociológiai, Szociálpolitikai Intézet és Központ, 2001-2003

Mediátor

Partners Hungary, 2002  

Szociális munka – főiskola

Szegedi Tudományegyetem, 1997-2001

Szakmai utam

1998 – Sorsunk a Jövőnk Kiemelten Közhasznú alapítvány

1998 óta dolgozom családokkal, párokkal és gyermekekkel. 15 évig a Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány gyermekvédelmi szervezet intézményvezetőjeként, majd szakmai igazgatójaként segítettem a családok életét.

2006 – Minisztérium

2006-tól az akkori Minisztérium által fenntartott speciális intézményben és területen 5 évig tevékenykedtem, ahol családon belüli erőszakot elszenvedett nők és gyermekek ellátását, mentális támogatását, azonnali kríziskelezését biztosítottuk az ország egész területén.

2007 – Újbudai Humán Szolgálat

2007-től Budapest XI. kerületében az Újbudai Humán Szolgálatnál család- és párterápiát, válásterápiát biztosítok.

2016 – Dabasi Gyermekjóléti Központ

2016-2019 között család- és párterápia, válásterápia biztosítása a Dabas Gyermekjóléti Központjában, valamint a Dabasi Járásban, mely 12 települést ölel fel.

2016 – Család- és Gyermekjóléti Központ, Budapest V. kerület

2016-tól család- és párterápia, válásterápia biztosítása a a Budapest V. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központjában.

2016 – Magánterápia (Budapest)

2016-tól fentiek mellett budapesti helyszínen magánterápiás szolgáltatást nyújtok