Válásterápia, válási veszteség feldolgozása

A szülőtársi kapcsolat élethosszig tart.

Segítse gyermekét, hogy mindkét általa szeretet szülőjéhez békésen kapcsolódni tudjon.

A párok és a szülők különválása mindenki életében egy nehéz krízisidőszak. Gyermekes családok esetében pedig kimondottan súlyosabb ez az élethelyzet.

Egy válóper évekig is elhúzódhat, mely során a felnőttek és a gyermekek is lelkileg maradandó sérüléseket szenvedhetnek.
A házasság vagy élettársi kapcsolat során rengeteg sérelem, fájdalom tud felhalmozódni, főként az eltávolodás időszakában. A kezdeti szép emlékek pedig homályba kerülnek.

 

A békés elválás a család minden tagjának érdeke, de különösen a védtelen gyermekeké, hiszen a szülőtársi együttműködés örök életre szól. Egyre gyakoribb, hogy a felek harcolnak saját igazukért, az elszenvedett sérelmek előtérbe kerülnek, mindennapossá válnak a konfliktusok, ezáltal önmagukat és a gyermekeiket is bántják.

Miben segít a válásterápia?

 • A válásterápia során a két szülő együtt is részt vehet az üléseken, de lehetőség van a kezdeti időszakban külön-külön konzultálni, vagy egyedül feldolgozni a nehéz érzéseket.
 • Gyógyítólag hat, ha képesek vagyunk kölcsönösen elismerni egymás értékeit, akár szülőként is.
 • Melyek voltak azok a működésmódok, amelyek az eltávolodást, a válást eredményezték. Visszatérően, akár generációkon át ismétlődve, problémákat generálva párkapcsolatunkban.
 • A „forgatókönyvek” felismerésével, tudatosításával megelőzhetővé válnak, hogy a későbbi kapcsolatokban a hibák ne ismétlődjenek meg.
 • A szülőtársi kapcsolat, együttműködés kereteinek, szabályainak kialakításában.
meditáció-coaching-párterápia-sonkoly-zsuzsa-cégvezetők-terapeutája

A válásterápia lehetőséget teremt

A válásterápia lehetőséget teremt arra, hogy a felnőttek, a szülők segítséget kapjanak abban, hogy hogyan előzhetik meg gyermekeik nagyobb lelki sérüléseit, hogyan kommunikáljanak gyermekeik felé, hogyan kezeljék a válás okozta feszültségeket.
A szakember által biztosított közös tér, esélyt ad a kérdések, félelmek, bizonytalanságok, problémák átbeszélésére. A gyermekekkel kapcsolatos érzelmi kibillenések közös támogatásában, feladatok átgondolásában, kapcsolattartás kiépítésében.
A jogi lezárás nem jelenti a válási folyamat végét. Sőt. A mindennapi részletek kidolgozása, helyzetek kezelése, gondozási tevékenységek megszervezése újabb kihívásokat jelentenek a szülőknek.
A jövő felé való fordulás, az új élet kialakításának esélye nem tud megvalósulni az érzelmi veszteségek feldolgozása nélkül.

Miben nyújt segítségt a válásterápia?

 • Ha elismerjük a házasság értékeit.
 • Ha megértjük a váláshoz vezető út mozzanatait.
 • Amikor az egyik fél válni akar, a másik nem.
 • Abban az esetben, amikor a mediáció nem vezetett eredményre, vagy mediáció előtt.
 • Biztonságos közegben lehet megfogalmazni az érzéseket.
 • Akár több éve elvált családok esetén.

KONZULTÁCIÓS DÍJ

27.000 Ft/90 perc – Időpontot kérek!

Gyermekeiért adjon még egy eséyt arra, amiben már egyre kevésbé hisz!

Visszajelzések

Kedves Zsuzsi! A Bárka projektben A család karanténban című előadásoddal kapcsolatban szeretném megosztani veled az élményeimet.
Az tetszett, hogy nem úgy beszélsz ezekről a témákról, hogy a mondat felénél elvesztem a fonalat. Nem magyarázod túl, pont annyit és úgy mondod el, hogy a normális emberi halandó is fel tudja fogni. Mivel nagyon gyakorlati példákat hozol, zért az is megérti a mondanivalódat, aki eddig nem értette.
Tetszett, hogy mindenki számára adtál valami gondolatot. Lazán állsz az emberekhez, nem vagy befeszülve, mint sokan mások, közeli vagy és nem egy elérhetetlen valaki, akitől nem lehet vagy nem merünk kérdezni. Szuper, hogy a saját mindennapjaidból is hozol példákat, ezzel azt erősítve, hogy Te sem vagy tökéletes, és Te is elveszted a türelmed. Jók voltak a témák, pont aktuális és gyakorlatias! Gratulálok! Hetente osszál meg videókat! Köszi, hogy itt lehettem!

avidor-kata-velemeny

Avidor Kata
Premium Social Club for Business

Sonkoly Zsuzsa 15 évvel ezelőtt jelentkezett az Alapítványunkhoz, hogy az akkor megnyitásra kerülő 40 fős családok átmeneti otthonában a segítségünkre legyen. Az volt az elképzelésem, hogy úgy tudjunk segíteni családoknak, hogy a szegénység, a lakhatás megoldatlansága, ne legyen ok arra, hogy gyerekeket szakítsanak el a családjaiktól. Zsuzsa az indulásunk első percétől kezdve lett a kollégám és nagyon rövid időn belül a barátom. Azt éreztem, hogy fél szavakból is értjük egymást. Nagyon kevés olyan emberrel dolgozhattam úgy együtt, akiről a mai napig is azt állítom, hogy ha háttal állnék neki és ő azt mondaná, hogy dőlj hátra én elkaplak, biztosan hátra mernék dőlni.

Nem azért volt lojális, mert minden esetben nekem adott igazat, hanem mert mindig hiteles volt abban, amit állított, még akkor is, ha nem értettünk egyet. Megbízhatósága garancia volt számomra szakmailag és emberileg is. Egy civil szervezet sok nehézséggel kell, hogy megküzdjön, így volt ez nálunk is. Zsuzsa a nehéz, embert próbáló helyzetekben is ott volt és támogatott. A munkánk sikerének ő volt az egyik fő pillére. Megértettem, amikor saját „szárnypróbálgatásai” elkezdődtek, mert tudtam, hogy nagyon sok embernek tud majd segíteni másként, más körülmények között. Végig járt már egy utat, hogy amit most csinál professzionálisan csinálhassa. Én a mai napig bíznék benne és rábíznám magamat, ha egyszer úgy adódna.

urbán-erika-vélemény

Urbán Erika
elnök, családszociológus
Sorsunk és Jövőnk Alapítvány

„Hálás vagyok Zsuzsával való közös munkáért, személyes fejlődésemért.
Párkapcsolati problémák miatt kerestük fel, mivel úgy éreztük, egyre inkább eltávolodunk, mindketten a céges feladatainkra koncentráltunk. Persze úgy éreztük, hogy kiemelkedően végezzük a munkánkat a saját területünkön.
De azok a bizonyos hétköznapok…
Ismét tudtunk figyelni egymásra, elismerni a másik szaktudását, hozzáértését, elfogadni különbözőségeinket, valamint támogatni egymást a saját utunkon.
Mindeközben rájöttünk, hogy a személyes elakadások, melyek a párkapcsolalatunkban jelentek meg, mennyire befolyásolták a jelenlétünket a cégben, viszonyulásunkat a kollégáinkhoz. Plussz hozadék, hogy a személyiségünk, azon elakadásaink ugyanúgy fellelhető volt vállalatvezetési szinten is.

Köszönjük, eredményesebbek lettünk, ha úgy alakul visszatérünk egy-két konzultációra!!!”

Tamás
ügyvezető igazgató