Next to You - melletted

szakmai irányelveink

melletted a harmonikus kapcsolatokért!

Hitvallásunk, hogy az igazi támogatás: a „kísérni és melletted lenni” az egyéni, párkapcsolati és a családi elakadások útján.

sonkoly-zsuzsanna-családterápia-párterápia

szakmai értékeink

 1. Szakmai gondoskodás
 2. Elfogadás
 3. Támogató hozzáállás
 4. Szakmai érthetőség
 5. Melletted levés a direkt, autoriter tanácsadás helyett
 6. Hitelesség
 7. Élethosszig tartó tanulás
 8. Melletted a terápia lezárása után is
 9. Szakmai kapcsolati tőke biztosítása

vízió

Szakmai támogatást, tudást nyújtani gyakorlati eszközökkel, hogy ezáltal boldogabb, harmonikusabb párkapcsolatok és családok élhessenek a mindennapokban. Az önfejlesztés és az önazonosság megteremtésével képessé válni kiteljesedett életet élni, önmagunkban, párként és szülőként.

küldetés

Szakmai támogatást, tudást nyújtani gyakorlati eszközökkel, hogy ezáltal boldogabb, harmonikusabb párkapcsolatok és családok élhessenek a mindennapokban. Az önfejlesztés és az önazonosság megteremtésével képessé válni kiteljesedett életet élni, önmagunkban, párként és szülőként.

Szakmai gondoskodás eszköztára

 • egyéni konzultáció: önbecsülés, önszeretet, önbizalom fejlesztése, egyéni elakadások okainak megtalálása, önazonosság megteremtése, motiváció fenntartása, hatékonyabb kommunikáció elérése, emberi kapcsolatok kiegyensúlyozottabbá tétele, külföldön való élés nehézségeinek feldolgozása, gyökerek megtalálása
 • párterápia: kommunikációs nehézségek megoldása, elköteleződés megerősítése, bizalom újrateremtése, párkapcsolati krízisek megoldása, érzelmi eltávolodás megszüntetése, érzelmi kommunikáció fejlesztése, érzelmi biztonság megteremtése
 • családterápia: gyermeknevelési minták közössé formálása, megváltozott szerepek egyensúlyának megteremtése, kommunikációs nehézségek feloldása, kamaszkori „krízisek” hatékonyabb kezelése, családi érzelmi biztonság megerősítése, testvérféltékenység kezelése
 • válásterápia: párkapcsolati sérelmek feldolgozása, szülőtársi együttműködés kialakítása, gyermeknevelési elvek, szabályok kialakítása, elfogadása különélés során, gyermekeikkel történő kommunikáció átbeszélése, bíróság által nem szabályzott kérdések tisztázása, gyermekek érzelmi labilitásának kezelése, érzelmi és egyéb veszteségek feldolgozása, „hétvégi szülő” szerepek és érzelmek stabilitásának megszerzése
 • veszteség feldolgozás és gyászterápia: szeretet személy elvesztésének feldolgozása, egészség, munkahely veszteségének feldolgozása, külföldre költözés során az itthoni személyek, dolgok elvesztésének feldolgozása
 • coach konzultáció: személyes kapcsolatok minőségi javítása, egyéni elakadások okainak felderítése, személyes hatékonyság növelése a mindennapokban, asszertív kommunikáció, önazonosság megtalálása, személyek célkitűzések kivitelezése, motiváció fenntartása, érzelmi kommunikáció fejlesztése, megbocsájtás, önértékelés fejlesztése, stresszkezelés, megfelelés megállítása
 • pszichodramatikus eszközök: pszichodramatikus eszközök alkalmazása a terápiás folyamatokban, mellyel hatékonyabb, mélyebb és gyorsabb változás érhető el. A dramatikus technikák alkalmazásával a múltbeli hiányok és sérelmek orvosolhatóak és a jelenben új gondolkozási és működési sémák alakíthatóak ki. 
 • transzgenerációs örökségek feldolgozása: Szüleink, nagyszüleink által kapott minták velünk élnek a jelenben. Vannak jó és kevésbé hatékony minták, melyek előre viszik, de hátráltatják is a hétköznapokat. A generációs minták megismerése, tudatosítása, bizonyos mintázatok felszámolása kiegyensúlyozottabbá, harmonikusabbá teszi az életet. Mi magunk döntjük el, hogy mit viszünk tovább saját életünkbe.
 • asszertív kommunikáció: Az asszertív kommunikáció elsajátításával megtanulható, hogyan állj ki magadért, jobb hallgatóság legyél és hatékonyabban kommunikálj. Megtanuljuk nyíltan elmondani az érzéseinket, vágyainkat, miközben tiszteletben tartjuk a másik érzéseit és vágyait is. Az asszertív kommunikációval elérhetővé válik a magunkért való kiállás, az önérvényesítés.

  etikai kódex

  1. Képzettségeimnek megfelelően minden tudást, gyakorlati eszközöket biztosítok az ügyfeleim részére.
  2. A hozzám fordulók számára elfogadó hozzáállást biztosítok, konstruktív visszajelzéssel segítve változásuk elérésében.
  3. Támogató hozzáállást tanusítok a hozzám fordulók változásának lépéseivel, nem sürgetem őt gyorsabb eredmény, változás elérésére.
  4. Az ülések folyamán a szakmai visszajelzéseket, kérdéseket hétköznapi nyelven fogalmazom meg, minden esetben kerülöm a magyarázat nélküli szakmai szakzsargon kifejezések használatát.
  5. Az autoriter tanácsadást nem alkalmazom, a direkt visszajelzéseket mellőzöm.
  6. A melletted levés elvét alkalmazom a terápia folyamán, mely szerint a változás útján vezetem az ügyfelet a saját ütemében, ritmusában.
  7. A melletted levés elve alapján az ügyfél számára biztosítom a támogató, elfogadó jelenlétem, önerejében és képessé tételében erősítem meg.
  8. Hiteles képet mutatok önmagamról, aktuális szakmai és emberi eredményeimről.
  9. Önazonos terapeutaként vagyok jelen az ülésem, mely szerint a cselekedeteim összhangban vannak véleményemmel, érzéseimmel.
  10. A szakmai önfejlesztéssel lehetőségeim szerint élek, melyet alkalmazok a terápiás ülések folyamán.
  11. A melletted levés elvét a terápia lezárása után is biztosítom. Biztosítom ügyfelem számára, hogy elakadások esetén számíthat rám, elérhető vagyok. Fontos számomra, hogy hosszú távon tudjon harmonikusan élni.
  12. A család által megtudott információkat engedélyük nélkül harmadik féllel nem osztom meg, betartom a rám vonatkozó titoktartási kötelezettséget.
  13. A szakmai kapcsolati tőkém bázisában szereplő szakemberekhez való eljutásban segítséget nyújtok, közösen gondolkodom az ügyféllel a számára legideálisabb szakemberek biztosításában. Mindezt a terápia alatt és utána is biztosítom számára.
  14. Sonkoly Zsuzsanna szakmai vezető által megadott árakon és minőségben biztosítom a szolgáltatást.
  15. Sonkoly Zsuzsanna által felajánlott intervíziós, szupervíziós lehetőséget elfogadom és követem szakmai iránymutatásait.