Fülöp Máté

pszichológus, képzésben lévő családterapeuta
Fülöp Máté pszichológus 400x600

Magánemberként

Azt gondolom az élet értelme a szeretet. Szeretettel csinálni egy tevékenységet, szeretettel fordulni magunk felé és szeretettel közelíteni mások felé.

 

Egy kapcsolat minden nap lehetőséget ad, hogy szeressünk valakit, törődjünk a másik jóllétével, fejlődésével. Egy jó kapcsolatban pedig ebből vissza is kapunk, hogy kellő erőnk legyen a hétköznapi kihívásokhoz.
Egy kapcsolat annyi mindenen elcsúszhat és sok mindenre nincs, vagy csak részben van hatásunk: mások érzései, vágyai, az időzítés vagy külső körülmények. Amire viszont van, az pontosan saját magunk! Nekem sokat kellett fejlődnöm és azt hiszem, mindig ez a legnehezebb, megismerni és meghaladni önmagunkat.

Szakemberként

A Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem pszichológus diplomát. Az egyetemi évek alatt dolgoztam önkéntes kortárs segítőként, illetve a sziget fesztiválon nyújtottam krízis intervenciót.

Szintén az egyetemi évek alatt sajátítottam el a Fókuszolás módszerét. Ez a módszer segít kapcsolatba kerülnünk testi érzeteinkkel, érzéseinkkel. A minket körülvevő végtelen világnak csak kis szeletére vagyunk képesek tudatosan reagálni, érzet szinten viszont ez a szelet sokkal nagyobb. A fókuszolás egy elfogadó, ítéletmentes befelé figyelés, hogy kapcsolódni tudjunk a saját testi bölcsességünkhöz.

A pszichológus diploma után azért választottam a családterápiát, mert ennek a szemléletnek az emberképével tudok azonosulni teljes mértékben. A családterápia során rendszerben gondolkodunk és dolgozunk, hiszen a hétköznapokat is ebben a rendszerben éljük. Tartósabb egy változás, hogyha a rendszer szinten tud végbe menni. Valamint ennek a szemléletnek a középpontjában nem a hiányosságok, hibák, diszfunkciók állnak, hanem az ember, és amit jól csinál, amiben ügyes.

Elérhető

Budapest, VII., XVIII. kerület